News Ticker

Stand up comedy Festival Sofia 2018

Христо Радоев в Комеди Клуб София

От 27 септември до 27 октомври ще протече ежегодният Фестивал на Комедията София. Феновете на стендъп комедията ще могат да посетят 70 комедийни шоута. Специални гости на събитието тази година са британският комик Стивън Кей Амос и шотландецът Дейниъл Слос. Едно от шоутата – основното събитие, ще се проведе на сцената на Зала 1 на НДК. В програмата има включени и Open Mic вечери за аматьори и непрофесионални ентусиасти, уъркшопове за творческо писане и говорене пред публика, тематични стендъп шоута и много от най-добрия материал на българските комедианти.

Една от първите големи стъпки към днешната добре развита, позната на хората и търсена стендъп комедия в България е именно Първият Фестивал на Комедията София през 2014г. Тогава Комеди БГ успява да организира първото по-голямо стендъп събитие, което следва модела на страните, в които стендъпът вече е бил традиция. Българсият Фестивал на Комедията не е нашенско копие на чуждестранните формати, напротив – Фестивал на комедията София е подобрен вариант на големите комедийни фестивали по света. Българската публика е изключително отдадена и подкрепяща, интересът към събитието е огромен, а качеството на професионалната българска стендъп комедия е много високо, дори да не вземаме предвид факта, че тя се развива едва от 6 години.

Месецът на Фестивала на комедията събира на едно място почитателите на стендъпа с най-добрите български професионални комедианти и световноизвестни чуждестранни звезди. Това не е просто месец с много комедийни шоута. Това е интензивен стендъп маратон, посветен на идеята да запознае още повече хора с това изкуство, както и да задоволи жаждата на най-запалените фенове за много и качествена комедия наживо. Количеството не е за сметка на качеството, напротив – след всеки Фестивал на комедията, нивото на родния стендъп става все по-добро и това също е основна причина за съществуването му. Всяка година след Фестивала на комедията очакванията на публиката стават все по-високи, което прави изискванията към професионалните комедианти по-високи и подобрява качеството на стендъп комедията у нас. Всъщност дори не само на стендъпа, а на комедията като цяло – културата и разбирането за комедия стават все по-съвременни и публиката започва да изисква най-доброто, като малко по малко отхвърля старите разбирания за шеги и професионална комедия.

stand up comedy sofia comedy festival 2018

Фестивал на Комедията София 2018 се организира по традиция от Комеди Клуб София. Осемте професионални български комедианти ще са най-честите заподозрени, а както вече споменахме – специални гости на Фестивала са Стивън Кей Амос от Англия и Даниел Слос от Шотландия.

Откриването на Фестивала е на 27ми септември от 21:30, а закриването на Фестивала и годишните комедийни награди са на 27ми октомври от 21:30. Фестивалът ще се проведе на сцените на Комеди Клуб в столицата. На 15 октомври е основното събитие на Фестивала – Comedy Festival Sofia Main Event в Зала 1 на НДК. На 2ри октомври е соло шоуто на Стивън Кей Амос, а на 9ти октомври – Даниел Слос. Програмата на останалите събитие можете да намерите на сайта на Comedy.bg, както и във фейсбук страницата на Комеди Клуб София.

Програма на стендъп комедията в София

Leave a comment

Your email address will not be published.


*