Stand up comedy Bulgaria – топ комедиантите на България

Stand up comedy Bulgaria team Comedy Club Sofia
Stand up Comedy Bulgaria

Българските професионални комедианти в Комеди Клуб България

Кои са най-добрите стендъп комедианти у нас? Тук сме подготвили класация на топ професионалните стендъп комедианти с договори в Комеди Клуб България.

Иван Кирков – Stand up Comedy история

Иван Кирков закрива най-голямото стендъп комеди шоу, правено в България. 1 Април 2018, Зала 1 НДК, София Stand up Comedy.

Иван Кирков е един от двамата първи професионални стендъп комедианти в страната. Иван е роден в Стара Загора, живял е във Виена, а през 2012 се връща в страна. През 2012та година Иван основава Комеди БГ, през 2014та стартира Първи Фестивал на Комедията София, а през 2015та открива първия и единствен до момента Комеди Клуб в България. Кариерата му на комедиант избухва с наградата му за комедиант на Адрия и Региона в Скопие 2014та. Още при стартирането на Комеди БГ, Кирков си поставя за цел да проправя път за стендъп комедията в страната, да намира таланти и да им помага да се развиват, да организира шоута със световноизвестни звезди от комедийния жанр, да прави стендъп комедията достъпна и все по-полулярна у нас и да доказва, че изглеждалото доскоро невъзможно е възможно.

Васил Ножаров – Stand up Comedy история

Васил Ножаров на Втори Фестиал на Комедията Варна 2018. Stand up comedy.

Васил Ножаров, заедно с Иван Кирков е един от двамата първи професионални стендъп комедианти в България. За пръв път излиза на сцена през януари 2013та и оттогава се влюбва в сцената. През Септември 2013та подписва с Комеди БГ и Иван Кирков и се превръща в първия професионален стендъп комедиант в компанията и в България. Оттогава Васил Ножаров е един от основните стълбове на жанра в страната ни. Основен комедиант във всички Фестивали на Комедията в София, Пловдив и Варна, двигател при откриването на Комеди Клуб София и резидент на Комеди Клуб София, Ножаров записва завинаги името си в историята на стендъп комедията в нашата страна. Около 1000 професионални stand-up comedy шоута сочат за опита на комедианта. Ножаров печели феновете с бруталната си откровеност и липсата на филтър. Винаги е искрен пред публиката, историите му са лични, гледната му точка и мнението му винаги са неподправени и поднесени по безкомпромисно смешен начин.

Филип от Комеди Клуб София – Stand up comedy история

Филип при откриване на 5ти Фестивал на Комедията София 2018. Stand up Comedy история.

Филип е един от най-талантливите стендъп комедианти в страната. Носителят на награда Комедиант на Годината 2018 изпълва залата със смях от излизането си на сцената до самия край на представлението си. Започва кариерата си от Open Mic Stand up Comedy в Комеди Клуб София през май 2016та, но след това се налага да замине за родния си град Варна. Продуцентът Иван Кирков решава да отиде и да говори лично с него във Варна, за да обсъди евентуална кариера като стендъп комедиант. Оттогава досега Филип не престава да развива себе си и материала си, като за по-малко от три години успява да спечели най-престижната награда за стендъп комедия в страната.

Николай Банков – Stand up comedy история

Ники Банков На 4ти Фестивал на Комедията София, 2017г.

Пловдивчанинът Ники Банков е сред най-успешните и забавни стендъп комедианти у нас. Той започва да се занимава със стендъп комедия през 2014та като непрофесионално хоби. Малко по-късно Никров го присъединява към вече заформящия се колектив от комедианти и той започва да излиза на сцената с Ножаров и Кирков. Банков си поставя за цел да става все по-добър и успешен комедиант. Оттогава има над 700 шоута из цяла България, включително четири в Зала 1 на НДК. Банков днес е професионален комедиант и през 2018 спечели наградата Комедиант на годината. През 2018 Ники Банков създава собствено соло шоу. Изобретателен с шегите, той съчетава чувствителността с хапливия език и невероятния усет за черен хумор.

Николаос Цитиридис – Stand up comedy история

Николаос Цитиридис, Втори Фестивал на Комедията, Варна, 2018г.

Николаос е роден в Атина, но израства в София. Започва комедийното си развитие като аматьор в Open Mic Stand up Comedy шоу в Комеди Клуб София през февруари 2016. Няколко пъти печели състезанието на отворения микрофон на сцената на Комеди Клуб и продуцентът Иван Кирков забелязва потенциала му. Цитиридис спира да гледа на стендъпа като хоби, започва да се занимава сериозно със стендъп и да се развива като комедиант. Николаос е един от най-обичаните от публиката комедианти на България. За три години той успява да се изкачи до нивото професионален стендъп комедиант, да спечели любовта на публиката, да открие собствения си творчески глас и
да си изгради фен база.

Петя Кюпова – Stand up comedy история

Петя Кюпова, Пети Фестивал на Комедията в Комеди Клуб София, 2018г.

Петя Кюпова, родом от Пловдив, е първата жена стендъп комедиант у нас. Учила е актьорско майсторство и преди малко повече от 3 години открива страстта си към комедията. Първата й стъпка към стендъпа е Open Mic вечер в Комеди Клуб Пловдив, а след това и на сцената на Комеди Клуб София. Тя печели неколкократно опън майк вечерите, а постепенно и любовта на публиката. След няколко успешни опън майка в София, Петя започва усилено да работи в посока стендъп комедия. След три години редовни участия в Комеди Клуб София, Комеди Клуб Пловдив, турнета из страната, участия с Комеди Клуб на голямата сцена в Зала 1 на НДК, Кюпова вече е професионален комедиант. Тя е невороятно чаровното доказателство, че отдадената работа и талантът са комбинация, която всяка дама днес може да ползва, за да постигне успех.

Александър Деянски – Stand up comedy история

Александър ДЕянски на Пети Фестивал на Комедията в комеди София, 2018г.

Александър Деянски се занимава със стендъп комедия от 2016г. насам. След няколко успешни Open Mic вечери, Иван Кирков му предлага да се занимава професионално със стендъп комедия като част от комедийния състав на Комеди Клуб София и Деянски се съгласява. Сашо Деянски е отдаден на развитието си като стендъп артист и днес той е един от най-успешните, забавни и обичани от публиката комедианти на професионалната сцена. Житейският му път на човек, роден в малко населено място и установил се в столицата, заедно с опитът му на съпруг и баща са основните двигатели на комедията му, която е винаги лична, поднесена с невероятно чувство за хумор и винаги изпълва залата със смехове. 

Христо Радоев – Stand up comedy история

Христо Радоев на Втори Фестивал на Комедията, Варна, 2018г.

Христо Радоев е роден в Стара Загора. Подобно на останалите професионални стендъп комедианти, Радоев започва кариерата си като аматьор, явявайки се на Open Mic Comedy Вечер в Комеди Клуб София. През 2016 той показва таланта си на сцената за пръв път и продуцентския екип на Комеди Клуб го забелязва и решава да работи професионално с него. От 2016 насам Радоев се развива като комедиант. Днес Христо има редовни шоута в Комеди Клуб София и Комеди Клуб Студентски, участва в Stand Up Comedy Турнето на Комеди Клуб, има 4 излизания на сцената на Зала 1 на НДК зад гърба си и продължава да се развива като комедиант.

Още много ресурси и видео от българска и световна Stand-up Comedy, можете да намерите тук.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*