Stand up comedy Bulgaria

История на Българската Стендъп Комедия

standup комедия в България
Иван Кирков открива първият Фестивал на Стендъп Комедията в България през 2014та.

През 2012 година комедиантът Иван Кирков създава компанията Комеди БГ, с цел да популяризира стендъп комедията (stand-up comedy) в България.

Две години по-късно, през 2014 Кирков стартира и Първия Фестивал на Комедията София 2014. Там той събира за първи път на българска сцена, имена от световната, балканската и българската стендъп комедия.

Васил Ножаров се превръща в първия подписал с Кирков и Комеди БГ комедиант. Скоро след това към компанията се присъединяват Никола Тодороски от Македония и Ники Банков. Кирков започва да мечтае за български Комеди Клуб, но всички негови партньори го уверяват, че в нашата страна не е възможно да съществува комеди клуб.

През 2015, Иван Кирков създава първия и единствен в България – Комеди Клуб София.

Точно година по-късно, през 2015, Кирков решава, че ще рискува, въпреки че не получава подкрепа от никой партньор. Според него България е готова за първия истински Комеди Клуб в страната и въпреки скептицизма на абсолютно всички в бранша по онова време, той създава първия и единствен до момента Комеди Клуб София. Клубът е предназначен само и единствено за стендъп комедия.

Само 4 години по-късно, почти няма млад човек в България, който да не е чувал за Комеди Клуб София и стендъп комедията като жанр.

За повече информация за българската стендъп комедия, можете да разгледате:

Комеди Клуб България- Стендъп Комедия във Варна, Бургас, Стара Загора и други градове.

Информация за stand up comedy

Stand up Comedy с Комеди Клуб София

Stand-up comedy шоу с Иван Кирков
Александър Деянски в Комеди Клуб София

Stand up comedy с най-добрите родни изпълнители можете да гледате всеки ден в Комеди Клуб София и Комеди Клуб Студентски Град, както и в Комеди Клуб Пловдив.
Телефон за контакти и резервации: 0884 505 855

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Шоуто за 14 Февруари 2020 от Комеди Клуб София – Фестивал на Комедията Стендъп Комеди
  2. Stand up Comedy награди за годината | Stand Up Comedy

Leave a Reply