Stand up Comedy награди на годината

Ежегодните Stand up Comedy награди на Комеди БГ наближават, а с тях и Фестивала на Комедията. През лятото на 2021-ва година ще бъдат излъчени номинациите на Комеди Клуб за наградите в 3 категории. Церемонията ще се състои по време на Фестивала на Комедията, където традиционно участие взимат едни от най-добрите комедианти, не само в България, а и в света като Луи Си Кей, Джими Кар, Еди Изард и други.

Плакатът от Фестивала на Комедията през 2019г.

Годишните Stand up Comedy награди са създадени през 2014г. от Комеди Клуб София. През годините наградата за Комедиант на годината бива спечелена от редица професионални stand up комедианти, като Иван Кирков, Ники Банков и др.. Условието за участие в надпреварата е комедиантът да е имал повече от 200 представления през годината.

Миналогодишните победители за Комедиант на годината – Ники Банков, Васил Ножаров, Иван Кирков и Филип.

В последното издание на събитието станахме свидетели на прецедент, невиждан досега на наградите. Носители на титлата през 2019-та година станаха Николаос Цитиридис и Петя Кюпова, които си поделиха почетното място. По този начин Петя стана първата жена, спечелила приза Комедиант на годината. От своя страна, Николаос стана водещ на вечерното шоу „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по bTV, малко след това.

Николаос и Петя с титлата Комедиант на годината за 2019-та година.

Годишните Stand up Comedy награди за 2021г. ще се състоят по време на Фестивала на Комедията съгласно всички противоепидемични мерки. Комеди Клуб, Комеди БГ и Фестивал на Комедията ще излъчат номинираните през лятото на 2021 година.

Можете да се запознаете с нашите комедианти и да избрете своя фаворит за спечелване на приза Комедиант на годината, като гледате шоуто на Комеди Клуб по случай 1-ви април: