Open Mic в Comedy Club София

Open Mic е събитие, организирано от Comedy Club София, с цел да бъдат открити новите таланти в stand-up комедията в България. Шоуто е създадено с идея за развитие на начинаещи комедианти в усъвършенствани такива. Всеки любител има пълната свобода да участва, когато и колкото пъти поиска. Условие за участие е шегите да не са заимствани с шегите на други комедианти, миймчета (мемета) или вицове. Времетраенето на едно представление трябва да бъде между 5-7 минути. Приятелската подкрепа е неограничена, а входът е свободен.

От 2015-та година насам, пътят от Open Mic до резиденти на Comedy Club e бил изминат от най-добрите комедианти в България. В това число и Николаос Цитиридис, Ники Банков, Петя Кюпова, Сашо Деянски, Филип, Христо Радоев и други.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Comedy-CluOpen-Mic-NDK-1-1024x435.jpg
Резидентите на Comedy Club София в зала 1 на НДК.

Как да се запиша?

Най-лесният начин за записване е да ни пишеш в страницата на Comedy Club Sofia в Instagram и Facebook или да позвъниш на номер 0897 234 077.

Кога има Open Mic?

Поради усложнената ситуация от коронавирус, Open Mic събитията претърпяха промени в своето организиране. Към момента се организират веднъж на близо 2 седмици. Следете страницата на Comedy Club София за повече информация кога и къде може да участвате. Предстояща програмана шоата, можете да намерите тук.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Comedy-Club-Open-Mic-Probvai-se-1024x683.jpg
Comedy Club Open Mic в София.

Как да участвам, ако живея извън София?

За жалост, единственият начин за участие на Open Mic е да пътуваш за столицата. Ако докажеш своите комедийни умения пред Иван Кирков и привлечеш неговото внимание, то разноските ти по следващи пътувания до София, във връзка с бъдещите ти участия, ще бъдат поети от Comedy Club.

Как да стана професионален комедиант?

Никой не се е родил научен. Open Mic представлява процес, през който всеки, с желание за развие като бъдещ комедиант, трябва да премине. Победата на всяка цена не е задължителна. Достатъчно е оригиналността и стилът на шегите да привлекат внимание на Иван Кирков. Той от своя страна ще те покани да останеш след шоуто, за да поговори с теб и да обсъди това, върху което трябва да поработиш за следващото шоу. След като с времето се докажеш като завършен комедиант-аматьор, по преценка на Иван, той може да те добави в ускорената програма за подготовка на комедиантите. Там ако си креативен, работиш упорито над шегите си, имаш талант и се вписваш в екипа, то само времето те дели от мястото ти на сцената на Comedy Club. Професионалните комедианти, които имат договор с Comedy Club участват в шоата в Зала 1 на НДК, големите събития, наградите на клуба, подкастите и т.н..

Какви са наградите на Open Mic в Comedy Club?

Наградите на Open Mic събитията в Comedy Club са разнообразни. Те варират от материални, като бутилка алкохол, тениски, мърч на клуба, до парични премии. Победата се равнява на 100 лв., а веднъж в годината бива организирана голяма поредица от шоа с награда от 1000 лв. за крайния победител.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Comedy-Club-Open-Mic-Nikolaos-1024x683.jpg
Николаос Цитиридис с победа на Open Mic през 2016 г.

Но голямата награда всъщност е за тези, които искат да се пробват с кариера в сферата на stand-up комедията. Изграждането на кариера в Comedy Club София е най-голямата награда, която може да бъде спечелена от шоуто на Open Mic. Пътят е дълъг и труден, но всеки който е успял да го измине споделя, че не би го заменил за нищо на света.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Comedy-Club-Open-Mic-Petya.jpg
Петя Кюпова с победа на Open Mic през 2016 г.

Какво е да бъдеш резидент на Comedy Club и кои са те?

Да бъдеш резидент на Comedy Club София е най-голямата чест за комедиант в България. Това на най-значимата титла, която се присъжда на комедианти, които са доказали своя талант, имат заслуги в полза на stand-up комедията и са се отличили от всички, които са се качвали на сцената на Comedy Club София, със своя професионализъм. Към 2021-ра, резиденти на Comedy Club София са: Иван Кирков, Николаос Цитиридис, Ники Банков, Васил Ножаров, Петя Кюпова, Филип, Ицо Радоев, Александър Деянски и Никола Тодороски.

Колко лесно се става професионален комедиант в Comedy Club?

За да станете професионален stand-up комедиант в Comedy Club трябва бъдете наясно, че това е една от най-трудните, но и най-сладки задачи. За тази цел, един бъдещ комедиант трябва да се доказва постоянно, като талантлив, лоялен и да подходи с професионализъм към stand-up комедията. A успееш ли да влезеш в семейството на Comedy Club, можем да се обзаложим, че всичкият положен труд, ще си е струвал.

Очакваме те на Open Mic и стискаме палци, да бъдеш следващата звезда на Comedy Club София!

Stand-up Comedy награди за комедиант на годината

Годишните Stand-up Comedy награди биват организирани от Comedy Club София. Там бива излъчени победителите в комедийните награди в различни категории. Безспорно най-престижната награда е тази за комедиант на годината, През годините тя бива спечелена от Иван Кирков, Николаос Цитиридис, Ники Банков, Васил Ножаров и други. Наградата се присъжда за принос в развитието на stand-up комедията през последната година. Още за stand-up comedy наградите можете да научите тук.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Comedy-Club-Open-Mic-COTY-1024x683.jpg
Иван Кирков с победителите за „Комедиант на годината“ през 2019 г. – Николаос Цитиридис и Петя Кюпова

Още за stand-up комедията можете да откриете тук.