Стенд ъп комедията в България, stand up comedy

стенд ъп комедия софия никола иван васил

Стенд-ъп комедията е уникален жанр в който комедиантът прави представлението на живо пред публика, като често има някаква игра или закачка с тях, за да ги въвлече в програмата. Комедиантите в момента са много, но двете най-големи имена в българската стенд ъп индустрия според мен са Иван Кирков и Васил Ножаров.
От всички държави на Балканите, стенд ъп-а в България може би е най-неразвит. Дори в една Македония се пълнят зали с по няколко хиляди души. Но не бива да гледаме толкова негативно на нещата тъй като стенд ъп комедия софия никола иван василпрез последните няколко години българския стенд-ъп започна да се превръща в сериозен жанр на комедията с все по-широка и обширна аудитория. Особено покрай успеха на Първият Комедиен Фестивал тази година, хората наистина разбраха колко добре могат да си изкарат, просто гледайки и слушайки шегите на един човек с микрофон които си пие бира и говори небивалици.
До преди няколко години имаше около трима-четирима стенд ъп комедианти в България, а сега броят им надвишава 20. Все повече хора започват да се интересуват от стенд ъп, както да участват, така и просто да гледат и да се наслаждават. Като цяло, българската стенд-ъп комедия в момента е в подем и вярвам че ще продължава да се издига.
Stand up comedy, Bulgaria, Sofia, Plovdiv.
Ако искате повече информация можете да разгледате http://standup.comedy.bg и http://bulcomedy.com