Пийт Дейвидсън

Пийт Дейвидсън

Пийт Дейвидсън е американски комедиант и актьор, който участва в Saturday Night Live, от септември 2014 г.

Кой е Пийт Дейвидсън?

Питър Майкъл Дейвидсън е роден на 16 ноември 1993 г. Отгледан е на Статън Айлънд, Ню Йорк и е син на Ейми и Скот Дейвидсън. Бащата на Пит е пожарникар, загинал по време на атаките на 11 септември.
След като завършва гимназията Xaverian през 2011 г., Дейвидсън за кратко посещава колежа Brooklyn Height’s St. Francis, преди да реши да се откаже.

пийт дейвидсън

Комедиен стил

Пийт е хвален, че е основал комедията си на собствения си живот и използва аспекти от живота си, които са оприличавани на „поредица от брутални истини и вулгарни признания“. Докосва теми като марихуана, секс, връзки и негови истории от гимназията и колежа.

Дейвидсън се шегува с изключително чувствителни теми, включително загубата на баща си по време на атаките на 11 септември. Той казва, че намира, че това му дава право да се справи с чувството на безсилие, което преживява такава трагедия в млада възраст, нанесена му. Той е почитател на франчайза на Хари Потър и е включил този материал в своето комедийно произведение.

Кариера

От 2013 г. Пийт Дейвидсън започва да се появява в различни MTV сериали като „Failosophy“, „Guy Code“ и в „Nick Cannon Presents: Wild ‘N Out“.

След като прави телевизионния си дебют на филма в Gotham Comedy Live на Comedy Central, той продължава да създава още стендъп шоута, появявайки се на „Jimmy Kimmel Live!“ и „Comedy Underground“ с Дейв Ател.

Комеди Клуб София предлага стендъп комедия на същото ниво с най-добрите комедианти от страната всеки ден в София и всеки месец в цялата страна:

След Пийт гостува в ролята на гост в Brooklyn Nine-Nine, печели малка част от комедията Еми Шумер-Бил Хейдър „Trainwreck“. Благодарение на Хадер, Дейвидсън участва в най-голямата роля в кариерата си – става член на актьорския състав на 40-ия сезон на SNL. На 20 години той става един от най-младите членове на шоуто.

Кино

След успеха си в SNL, Пийт Дейвидсън участва в Comedy Central Roast на Джъстин Бийбър и се появява в романтичната комедия „Set It Up“.

А за още стендъп комедианти, може да видите статиите ни за Кевин Харт, за Еди Мърфи и за Роуън Аткинсън. 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*