Обявяване на Комедиант на Годината 2019

годишни стендъп награди
Един ден след страхотното шоу в Зала 1 на НДК на вече превърналото се в традиция шоу, с което се закри Фестивал на Комедията 2019, основателят на Comedy.BG – Иван Кирков, обяви кой спечели наградата Комедиант на Годината.

А тази година – победителите са двама! Запознайте се с Николаос Цитиридис и Петя Кюпова.

За Цитиридис всичко започва на шега. Той чува, от свой приятел, че Комеди Клуб София дава награда от 100 лева на Open Mic вечерите си и се записва, за да ги спечели. Тръпката обаче се оказва доста силна и се връща отново и отново, докато не става част от Комеди Клуб София.

Петя, от своя страна, завършва актьорско майсторство, но така и не успява да намери работа по специалността, докато един ден не вижда Иван Кирков в интервю по телевизията. Там той казва, че търси нови комедианти и Петя бързо се добира до телефонния му номер и се свързва лично с него. Не я спират дори и 140 км. от родния ѝ Пловдив до София, защото е твърдо решена да пробие в Комеди Клуба. Първите месеци пътува през седмица за 4-5 дни до София, а обнадежден от ентусиазма и таланта на Кюпова, Кирков решава да отвори първата сцена за стендъп комедия и в града на тепетата. Така се ражда идеята и за Комеди Клуб Пловдив. Днес Петя има над 600 професионални шоута с Комеди Клуб София в цялата страна, 7 от които в Зала 1 НДК.

А ето какво казаха и те на награждаването:

Ще кажа, че Комеди Клуб София е най-якият клуб с най-яките комедианти и най-яката публика!

-Петя Кюпова

Най-новото тепърва предстои, скъпи приятели! Само това ще ви кажа.

-Николаос Цитиридис

Тук може да видите и цялото награждаване. 🙂