Лицата на Стендъп Бг – Цветомир

Цветомир е артист на Стендъп Бг. Едно от най-интересните попълнения на групата на младите стендъп таланти, той ни разказва малко за себе си и бъдещото си развитие като комедиант.

 

Петя: Зравей, Цветомир, как ти казват на кратко?

Цветомир: Генади.  Не, шегувам се. На кратко всички ми викат Цецо.

П: На колко години си?

Ц: Скоро навърших 21.

П: Ти си магьосник. Какво те привлече в стендъп комедията?

Ц: Ами започнах да гледам американски stand up комици може би по същото време, по което събрах кураж да правя фокусите, които бях научил пред хора. Спомням си, че един от първите такива комици беше Chris Rock. Гледах му шоутата всеки ден. След него открих други адски забавни stand up комици и малко по малко се влюбих в жанра.

П: Как направи комбинацията от магия и комедия?

Ц: В магията има огромна доза комедия, която публиката обича, защото магията не е нещо, с което да се шегуваш. Хаха. Та дори когато съм бил на сцена, правейки фокуси, винаги съм вплитал някоя друга шега и публиката се е смяла.

П: На сцената на Комеди Клуб София играеш много особен и интересен образ. Как ти хрумна да го разбаработиш?

Ц: Според мен с образа, който играя, мога да предам емоциите и мислите си на публиката по-лесно. Което е иронично, защото играя с покер-фейс. Но съм открил, че по-този начин се фокусирам и мога да акцентирам върху нещата, които искам да предам на публиката, дори само с жестове или интонация.

П: Фен ли си на стендъпа и ако си, имаш ли любим комедиант?

Ц: Огромен фен съм! Най-големият ми любимец е Louis C.K. Този човек е просто уникален, няма по-абстрактен story teller, питайте Ники Банков 😉

П: Мислиш ли, че стендъпа има шанс в България?

Ц: С това, което Иван Кирков прави за стендъпа в България, твърдо да! Винаги съм мислил, че ако има стендъп в нашата държава трябва да изглежда така.

П: Забавляваш ли се на сцената като комедиант? 

Ц: Разбира се! Това е едно от главните неща, заради които излизам на сцената. Забавлявам се в Комеди клуба като цяло. Обстановката, която Иван Кирков и останалите от екипа са създали е супер, а хората от новата ни група са адските пичове.

П: Искаш ли да продължиш да се развиваш като комедиант?

Ц: Абсолютно да! Усещам, че мога да кажа и предам много неща на тази сцена.

П: Боследно искам да те попитам – каква е зелената течност, която пиеш от онази голяма бутилка на сцената?

Ц: Препарат за плочки Clever. 🙂

П: Благодаря ти за веселите и искрени отговори. Пожелавам ти успех с комедията и магията и не прекалявай с препарата за плочки! 🙂