Кевин Харт – стендъп

kevinhart-comedy
Кевин Харт с Дуейн Джонсън и Алберт Тровато в Берлин, Германия, юни 2016 г. Източник: Michaelbruhn, IMDB

Кратка справка за Кевин Харт: Роден е на 6 юли 1979 г. във Филаделфия, Пенсилвания, САЩ като Кевин Дарнел Харт. Той е продуцент и актьор, известен с Ride Along, Central Intelligence и Grudge Match. Той е женен за Енико Париш от 13 август 2016 г. Те имат едно дете. Преди това бе женен за Торей Харт.

Kevin Hart 2014 (cropped 2).jpg
Източник:
Eva Rinaldi, flickr

40-годишният актьор има зад гърба си десет години стаж като стендъп комик с пет успешни солови представления и стотици излизания на сцена. Артистът е изключително енергичен и забавен и публиката обожава хумора му, който се гради главно на личния му опит и несигурностите му като „мъж в един твърде мъжки свят“.

Но какъв е бил в самото начало? Първата изява на Кевин Харт била в The Laff House във Филаделфия под името Lil Kev, която не минава добре. Кариерата му претърпява бавен старт, тъй като няколко пъти бива освиркан от сцената, като веднъж дори го замерват с парче пиле. След тези първоначални неуспешни шоута, Харт започва да участва в конкурси за комедия в Масачузетс и публиката приема неговите изпълнения, които в крайна сметка се подобряват.

Минава време преди Харт да разработи уникален комедиен стил. В началото, имитирал комедианти като Крис Тъкър, той намира свой собствен стил, като се задълбочава в несигурността и житейските си преживявания.

Заради това, което правя, трябва да съм като отворена книга.

Но в момента това е книга, която все още се пише.

След като кариерата на Харт за стендъп започва, ABC решават да дадат на младия комедиан собствен ситком „Големият дом“. Харт играе себе си в шоуто- успешен млад мъж, който е принуден да напусне дома си на Хаваите и да се премести с някои далечни роднини във Филаделфия, след като е бил запленен в схема за присвояване. Чуждата сюжетна линия обаче никога не стига до публиката и шоуто е отменено само след шест епизода.

I’m a Little Grown Man“ „Seriously Funny
Първият му си стендъп албум „I’m a Little Grown Man“, който допълнително затвърди статута му на един от най-добрите млади изпълнители на комедията. Вторият му албум, Seriously Funny, издаден четири години по-късно, се оказа още по-голям.

Laugh at My Pain,’ ‘Let Me Explain‘ ‘What Now?
Въпреки това, турнето „Laugh at My Pain“ от 2011 г., по-късно превърнато в документален концерт, превърна Харт в пълноправна звезда. Както подсказва заглавието, Харт се задълбочи дълбоко в собствената си лична история за материал, от смъртта на майка си от рак до странното поведение на неговите роднини. Неговият повтарящ се ред „Добре, добре, добре“ (All right, all right, all right), бързо се превърна в любима фраза сред публиката. Като цяло, „Laugh at My Pain“ обхваща 90 града и събра 15 милиона долара, което го прави едно от най-успешните турнета за комедия през годината.

Продължавайки върху успеха си от „Laugh at My Pain“, Харт пуска и филмови версии на стендъп шоуто си „Let Me Explain“ и „What Now?“.

А още за Кевин Харт като актьор може да прочетете тук, а повече за стендъп комедията в България и по света: comedy.bg! 🙂