Джо Роугън – стендъп комедиант биография

джо роугън
Източник: Rebecca Lai of Glasgow, Sweden Crop: East718 at en.wikipedia

Джо Роугън е известен американски стендъп комедиант, телевизионен и подкаст водещ.

Джоузеф Джеймс Роугън е роден на 11 август 1967 г. в Нюарк, САЩ и както сам се определя, той е стендъп комедиант, фанатик по смесените бойни изкуства, кошмарен авантюрист и водещ на подкаст.

Ранна кариера

Роугън като млад нямал никакво намерение да бъде професионален стендъп комедиант и се насочил към кикбокса и таекуондото. Негов любим комедиант по това време бил Ричард Прайър, който го е карал да се смее „както никой друг“. След дълго убеждаване от приятелите му да се пробва на Open Mic, той най-накрая се решава и на 21-годишна възраст се качва за първи път на сцената на Stitches Comedy Club в Бостън.

През 1994 г. Роугън се премести в Лос Анджелис, където започва първото му национално комедийно телевизионно предаване по MTV – Half-Hour Comedy Hour.
След това участвал и в редица телевизионни и радио предавания.

Стендъп спешъли

По-късно Роугън се фокусира върху стендъп комедията си, тъй като участията в телевизията го накарат да се почувства мързелив и не го вдъхновяват да работи върху нови материали. С парите, спечелени от телевизията, Роугън наема двама души на пълно работно време, за да заснемат него и приятелите му по време на турнета,които по-къснода включат в уеб сериала JoeShow. През май 2005 г. Роугън снима и втори стендъп спешъл: Джо Роган: На ​​живо във Феникс, Аризона.

След това Джо Роугън снима и останалите си спешъли, налични на сайта му, в които включва и публиката.

За да разберете и за останалата част от живота на Джо: Подкастът, вижте статията посветена на това.

Интересен факт:

На 19-годишна възраст Роугън печели Отворения таекуондо шампионат в лека категория, като побеждава шампионите в средна и тежка категория, за да спечели титлата си.

За още интересни факти и събития в стендъп комедията в страната и чужбина следете Standup.BG. 🙂