Дейв Шапел – награда „Марк Твен“

Снимка: YouTube

Дейв Шапел е един от най-великите стендъп комедианти на нашето време. Преди време той бе удостоен с наградата „Марк Твен“ – най-престижната награда за хумор, носеща името на писателя и първи професионален стендъп комедиант. А сега ще разберете малко повече и за приемането на наградата от комедианта.

За наградата

дейв шапел и награда Марк Твен
Дейв Шапел с наградата, YouTube

Наградата Марк Твен признава хората, оказали влияние върху американското общество по начини, подобни на известния романист и писател Марк Твен.
Встъпителната награда Марк Твен бе връчена на Ричард Прайър по време на първото годишно празнуване в Kennedy Center на 20 октомври 1998 г.

А сега – 22 години по-късно Дейв Шапел получи своят приз!

За Шапел

Дейв Шапел е международно признат стендъп комедиант и актьор, чиято запазена марка е остроумието и острите, непочтителни социални коментари. Те най-често засягат раса, поп култура, секс, наркотици, политика и слава и затова е любимец на мнозина. Като най-обикалящият стендъп комедиант, Шапел изнася над 1600 шоута по целия свят през последните четири години, разпродавайки шоута в рамките на минути след обявяването им.

Дейв Шапел винаги може да накара хората да се смеят. След като осъзнал силата на своя природен талант, той си поставил някои амбициозни цели за своето изкуство. Като 14-годишен студент в столицата – Вашингтон, в Училище за изкуства Duke Ellington, Шапел изработва своя стендъп комедиен сет за реалностите на живота и какво е да израстваш като чернокож в столицата на САЩ.

Цялата му реч може да видите във видеото отдолу, а за още новини относно стендъп комедията в България и чужбина: Standup.BG. 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*