Браян Кокс – България

браян кокс българия

Браян Кокс в България – Билети

Вземи Билети за Браян Кокс в България съвсем скоро! Следи сайта на Комеди Клуб за билети повече информация за шоуто на Браян Кокс в България.

Проф. Браян Кокс идва в България на 5 април 2024, шоуто му ще бъде от 20 часа.

Браян Кокс – Биография

Браян Кокс е известен английски физик, професор и научен комуникатор. Роден на 3 март 1968 г. в Олдъм, Ланкашир, Кокс е популярен учен, който прави сложни научни концепции достъпни за масовата публика. В България Браян Кокс е популярен със своите теории.

Браян Кокс е направил значителни приноси за нашето разбиране на вселената. Той е ключов член на екипите на ATLAS и CERN, замесени в откриването на Хигсовия бозон.

Отвъд своите научни изследвания, Браян Кокс разполага със забележителна способност да предава чудесата на науката по интересен и разбираем начин. Той е презентирал няколко популярни телевизионни програми за наука, пленяващи аудиториите си с ентусиазъм и яснота. Сред тези програми се откроява „Чудесата на Слънчевата система“, която изследва небесните чудеса на нашия космически съсед.

Страстта на Кокс към образованието го насочва към академичната кариера. Той е професор по частичната физика в Университета на Манчестър и е участвал в различни изследователски и образователни инициативи.